nederland

ING snijdt hard in personeelsbestand

Door ANP - 03 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – ING snijdt fors in zijn personeelsbestand. Vooral Nederland en België worden daarbij getroffen. In totaal schrapt het financiële concern 7000 banen.

In Nederland vervallen 2300 voltijdsbanen, in België 3500 banen. De ingreep moet een jaarlijkse kostenbesparing van 900 miljoen euro opleveren in 2021. Daarnaast investeert de bank tot 2021 zo’n 800 miljoen euro in een verdere overgang naar onlinebankieren.

Digitale transformatie kost helaas banen, stelt het financiële concern. Bij ING werken meer dan 52.000 mensen, van wie ruim 14.800 in Nederland en meer dan 8100 in België. In België worden de filialen van ING en Record Bank samengevoegd. Nederland en België gaan verder gebruikmaken van een digitaal platform voor alle gecombineerde activiteiten.

De stappen zijn volgens topman Ralph Hamers nodig om, bij ultra-lage rentestanden, strenge kapitaaleisen en aanhoudende onzekerheid over regelgeving, blijvend te kunnen investeren in digitalisering. Hij merkte daarbij op dat ,,het dak moet worden gerepareerd als de zon schijnt”. Hamers benadrukte dat bij de reorganisatie sprake is van een ,,bruto-aantal”. ,,We nemen ook mensen aan wanneer en waar dat nodig is”, zo zei hij.