nederland

Internationaal netwerk mensenhandel opgerold

Door ANP - 06 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De politie heeft een internationaal netwerk van mensenhandel opgerold. Bij invallen in twintig panden in Amsterdam, Bulgarije, België en Duitsland werden in totaal tien verdachten gearresteerd, meldt de politie donderdag. De invallen werden vorige week dinsdag al gedaan.

Het gaat om drie mannen die in Amsterdam werden opgepakt, vijf mannen en een vrouw in Bulgarije en een vrouw in Duitsland. De verdachten worden naast seksuele uitbuiting ook verdacht van witwassen. Naast ruim 170.000 euro zijn zes dure auto’s in beslag genomen.

De tien worden ervan verdacht jonge vrouwen – sommigen slechts 18 jaar oud – tot prostitutie te hebben gedwongen. Het bleek dat ze een band hadden met de stad Sliven in Bulgarije. De slachtoffers die door de verdachten aan het werk werden gezet in Amsterdam en Antwerpen, zijn vermoedelijk met valse beloftes gerekruteerd in het uitgaansleven van Sliven.