nederland

John de Wolf zoekt werk voor vijftigplussers

Door ANP - 05 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Oud-profvoetballer John de Wolf bezoekt woensdag de Tweede Kamer als het kersverse boegbeeld voor werkzoekende vijftigplussers. Hij maakt vanaf 11.00 uur kennis met Tweede Kamerleden die zich bezighouden met werkloosheid.

De Wolf (53) wil de beeldvorming over langdurige werkloze ouderen op de arbeidsmarkt verbeteren. Hij gaat werkgevers wijzen op de waarde van vijftigplussers op de werkvloer. Ook zal hij de ouderen zelf adviseren en ondersteunen. Hij gaat dat zeker zes uur per week doen.

De partijen 50PLUS en PvdA hadden aangedrongen op zo’n voorvechter voor werkzoekende ouderen. Volgens minister Lodewijk Asscher (Werkgelegenheid), die De Wolf instelde, straalt de ex-voetballer daadkracht uit.

De Wolf is ,,iemand die werkgevers, werknemers en werkzoekenden streng kan toespreken als het moet, maar ook een schouderklopje uit kan delen. Juist de kwaliteiten die nodig zijn om een boegbeeld te zijn voor de mensen die het nodig hebben.”