nederland

Kamerlid Dikkers onwel in zaal

Door ANP - 04 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers is dinsdag onwel geworden terwijl ze voor de microfoon in de grote vergaderzaal stond. Dikkers (PvdA) zakte voor het oog van collega’s en toeschouwers op de publieke tribune in elkaar. Ze werd onder begeleiding uit de zaal weggeleid.

In een rolstoel ging het vervolgens naar de PvdA-afdeling in het Tweede Kamergebouw, weer wat later ging Dikkers naar huis. Het is onbekend wat Dikkers precies mankeerde. De vergadering in de Tweede Kamer werd vanwege het voorval kort geschorst.

Collega’s reageerden geschrokken op het voorval. ,,Gelukkig was ze snel weer bij en kon ze alweer lachen toen ze de zaal verliet. We houden nauw contact met Sjoera en hopen dat ze snel weer helemaal op de been is”, aldus partijgenoot Marit Maij.