nederland

Koenders opent ambassade in Myanmar

Door ANP - 09 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) reist deze week naar Myanmar en Thailand. De bewindsman gaat in Myanmar de Nederlandse ambassade officieel openen. Daarmee wil hij namens ons land laten zien dat hij vertrouwen heeft in de democratische veranderingen in het land.

Nederland wil de handel met het Aziatische land bevorderen, maar ook investeren in het democratiseringsproces en de verbetering van de mensenrechtensituatie. In 2013 is er een Nederlands handelskantoor geopend in Myanmar. Sindsdien zijn de handelsbetrekkingen met het land flink gegroeid. Het handelskantoor is nu omgevormd tot een ambassade. De ambassadeur in Myanmar is Wouter Jurgens.

Tijdens zijn bezoek praat Koenders ook met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven, en met mensen van de Myanmarese regering.