nederland

Koningin Máxima naar geboorteland Argentinië

Door ANP - 04 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Koningin Máxima gaat volgende week twee dagen naar haar geboorteland Argentinië. Ze bezoekt het land dinsdag en woensdag en zal praten met onder anderen de president en ministers over betere toegang tot financiële diensten voor de bevolking.

Máxima zal volgens de Rijksvoorlichtingsdienst president Mauricio Macri en de minister van Buitenlandse Zaken, Susana Malcorra en de minister van Financiën, Alfonso Prat-Gay ontmoeten. De koningin zal ook een toespraak houden voor studenten economie en politicologie over het belang van goede aansluiting bij de officiële financiële infrastructuur.

Máxima bezoekt het land in haar functie van, zoals dat officieel heet, speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In die functie zet ze zich in om financiële diensten voor iedereen – met inbegrip van de lagere-inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven – toegankelijk te maken.