nederland

Kritiek op laat ingrijpen Wiebes bij fiscus

Door ANP - 13 oktober 2016

BELASTINGDIENST

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer heeft donderdag opnieuw felle kritiek geuit op staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) over misstanden bij de reorganisatie van de Belastingdienst. Veel partijen vinden dat hij veel te laat heeft ingegrepen toen een vrijwillige vertrekregeling totaal uit de hand liep. Ook zou hij de Kamer te laat hebben geïnformeerd.

Wiebes ,,heeft geslapen en geblunderd, en nu moet hij proberen recht te praten wat krom is”, aldus PVV-Kamerlid Tony van Dijck. Hij vindt het onbegrijpelijk dat er niet aan de rem is getrokken toen de vakbonden waarschuwden dat veel te veel werknemers gebruik wilden gaan maken van de afvloeiingsregeling.

Pieter Omtzigt (CDA) sprak van een volstrekt bizarre regeling, die te wijten is aan de ,,cultuur van informele besluitvorming” bij de fiscus. Hij had waardering voor de ,,ferme” maatregelen die Wiebes inmiddels heeft getroffen, maar vroeg zich af waarom niemand eerder kon ingrijpen.