nederland

Lange file A2 door controles bij Merwedebrug

Door ANP - 14 oktober 2016

LIJNDEN/DEN HAAG (ANP) – Op de A2 (Amsterdam-Utrecht) staat vrijdagmiddag een file van tientallen kilometers door een combinatie van vakantiegangers en verkeer dat de Merwedebrug mijdt. De VerkeersInformatieDienst meldt dat er rond 17.00 uur tussen Vinkeveen en knooppunt Deil 41 kilometer file stond. In het noorden en midden van het land is vrijdag de herfstvakantie begonnen.

De Merwedebrug op de A27 is sinds dinsdag voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen gesloten omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. De 55 jaar oude brug is voorlopig dicht voor voertuigen zwaarder dan 3500 kilo.

Voor de Merwedebrug (A27) wordt nog altijd in beide richtingen gecontroleerd. Vanuit Utrecht wordt vrachtverkeer van de weg geleid bij afrit Avelingen. De politiecontrole heeft volgens de VID opnieuw geleid tot een kilometerslange file.