nederland

Marine levert eerst hulpgoederen af in Haïti

Door ANP - 12 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Het marineschip Zr. Ms. Holland heeft de eerste hulpgoederen afgeleverd in Haïti, dat vorige week werd getroffen door een zware orkaan. Volgens het ministerie van Defensie zijn familietenten afgeleverd in Les Cayes. Woensdag gaat een team van de marine naar het plaatselijke ziekenhuis om schade te verhelpen.

Inmiddels is ook een tweede schip van de marine bij Haïti aangekomen. Aan boord van Zr. Ms. Pelikaan zijn goederen en bouwmaterialen. Dat materiaal wordt via een ponton aan land gezet.

Orkaan Matthew trof de zuidkust van het straatarme land op 4 oktober. Er zijn al rond de duizend doden geteld. De Verenigde Naties hebben donoren gevraagd de komende drie maanden ruim 100 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de slachtoffers.