nederland

Merwedebrug vrijdag in twee richtingen open

Door ANP - 20 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Op de A27 bij de Merwedebrug zijn vanaf vrijdag overdag in beide richtingen weer twee rijstroken open voor auto’s. Donderdagochtend gingen al twee rijstroken richting Utrecht open, vrijdag gebeurt het ook in omgekeerde richting, zo heeft Rijkswaterstaat gemeld. ’s Avonds en ’s nachts blijven voorlopig in beide richtingen beide rijstroken dicht.

Donderdagochtend in de spits was het goed te merken dat in de richting Utrecht weer beide rijstroken open zijn. De ANWB heeft die kant op geen files bespeurd. Zwaar verkeer mag nog altijd niet over de Merwedebrug.

Sinds vorige week dinsdag is de brug bij Gorinchem voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen dicht omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. Door omleidingen van het zware verkeer ontstonden geregeld lange files.

Zaterdag begint het eerste werk aan de brug om de haarscheurtjes aan te pakken. Rijkswaterstaat zet daar vaart achter, zodat zwaar verkeer snel weer in beide richtingen over de brug kan en de files verleden tijd zijn.