nederland

Merwedebrug zaterdag weer open voor auto’s

Door ANP - 21 oktober 2016

GORINCHEM (ANP) – Eerst wel, toen weer niet, maar zaterdagochtend gaat de Merwedebrug op de A27 dan toch in beide richtingen open voor auto’s. Naar het noorden waren al beide rijstroken open, maar richting het zuiden nog niet.

Dat zou aanvankelijk vrijdag al gebeuren maar de bermgrond bleek niet stevig genoeg om de benodigde verkeerssystemen op te plaatsen. Overigens blijft de brug verboden voor zwaar verkeer (boven de 3500 kilo). De politie blijft daar ook op controleren. Die controles maakten het de afgelopen tijd noodzakelijk om rijstroken af te sluiten.

Zaterdag beginnen bovendien de voorbereidingen om uiteindelijk iets te doen aan de oorzaak van de problemen: haarscheurtjes in de draagconstructie. Zo komen er steigers op pontons te staan zodat inspecteurs de brug goed kunnen bekijken. Rijkswaterstaat maakt haast met het aanpakken van de zwakste plekken.