nederland

Minister zwijgt over IS-verdachten Schiphol

Door ANP - 12 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Ondanks zeer sterk aandringen van Tweede Kamerleden wil minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) niet zeggen of twee terreurverdachten die mogelijk Schiphol in het vizier hadden vorig jaar daadwerkelijk in Nederland zijn geweest. Onder anderen Geert Wilders (PVV) en Ronald van Raak (SP) eisten woensdag openheid van Van der Steur.

Hij liet de vraag echter onbeantwoord en wilde ook niet niet zeggen of hij het überhaupt weet. Van der Steur wil naar eigen zeggen voorkomen dat hij het strafrechtelijk onderzoek naar de twee terreurverdachten in België schaadt, door hier uitspraken over te doen.

Kamerleden hekelden Van der Steurs zwijgzaamheid. Kees Verhoeven (D66) en Van Raak concludeerden dat het zo voor de Tweede Kamer erg moeilijk is om te controleren of de Nederlandse antiterreurmaatregelen werken.