nederland

Mogelijk gratis interrailpas voor 18-jarige

Door ANP - 04 oktober 2016

STRAATSBURG (ANP) – Iedere Europeaan die achttien jaar wordt kan in de toekomst mogelijk een maand kosteloos met de trein door Europa reizen. De Europese Commissie verwelkomt het ,,excellente’’ plan en gaat de haalbaarheid van zo’n gratis interrailpas onderzoeken.

De leider van de christendemocraten in het Europees Parlement, Manfred Weber, zette zijn politieke gewicht vorige maand achter het ‘treincadeautje’. Het Europees Parlement is verdeeld, bleek dinsdag tijdens een debat in Straatsburg.

,,Het voorstel getuigt van een bewonderenswaardig ambitieniveau maar behoeft zorgvuldige analyse”, reageerde EU-commissaris Violeta Bulc (Transport). Zo moet worden bekeken of het wel toegankelijk is voor alle achttienjarigen. Ook wil zij de kosten bespreken met spoorbedrijven en alternatieven onderzoeken. Zij opperde te beginnen met een pilotfase, die later kan worden uitgebreid.