nederland

Nederland: ga gendefect rampbuschauffeur na

Door ANP - 17 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Nederland heeft Zwitserland gevraagd om een bloedstaal van de chauffeur van de bus die in 2012 in de Zwitserse plaats Sierre verongelukte. Een aantal nabestaanden dringt op een bloedonderzoek aan omdat ze vermoeden dat de busbestuurder zich opzettelijk doodreed.

De bus reed zich met veel Nederlandse en Belgische schoolkinderen aan boord te pletter tegen een tunnelwand. Van de inzittenden kwamen er 28 om, onder wie 22 kinderen.

De nabestaanden, die over het onderzoek zijn ingelicht door minister-president Mark Rutte, vermoeden dat de chauffeur een genetisch defect had. Gebruikers van het antidepressivum dat hij slikte krijgen door het gewraakte gen soms juist zelfmoordneigingen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt geen twijfels te hebben over het Zwitserse onderzoek, maar tegemoet te komen aan de wens van de nabestaanden. Het departement zijn ,,het uiterste doen” om hun vragen te beantwoorden.