nederland

OM onderzoekt contract Panorama en motorclub

Door ANP - 12 oktober 2016

BREDA (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar een contract waarin hoofdredacteur Frans Lomans van weekblad Panorama verklaart om geen (negatieve) publiciteit meer te schenken aan motorclub No Surrender. Het OM onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten en denkt daarbij aan bedreiging of afpersing, aldus een woordvoerster naar aanleiding berichtgeving van NRC.

De verklaring is ondertekend door Lomans en twee leden van No Surrender die optreden namens oprichter Klaas Otto, die het contract overigens al anderhalf jaar geleden op zijn Facebook zette. Panorama riskeert volgens de overeenkomst een boete van 5000 euro als de afspraken niet worden nageleefd.

De politie heeft contact gehad met de hoofdredacteur over het contract, maar door hem is geen aangifte gedaan.