nederland

Ook politie Oss waarschuwt voor ‘killerclown’

Door ANP - 11 oktober 2016

OSS (ANP) – Ook de politie in Oss waarschuwt voor een zogenoemde ’killerclown’. In Almere waarschuwde de politie eerder op de dag al voor een soortgelijk figuur dat mensen de stuipen op het lijf jaagt door verkleed als enge clown met een mes door de stad te lopen.

De politie in Oss meldt dinsdagavond op Facebook dat de ‘killerclown’ gekleed in een clownspak met een angstaanjagend clownsmasker op, zwaaiend met een mes en een hamer, maandag en dinsdag in de buurt van het Elzeneind Park gezien is.

De ‘horrorclowns’ lijken in Nederland op te duiken naar Amerikaans voorbeeld. Daar lijkt het een trend waarin mensen vermomd als enge clowns voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen. Onlangs leek deze trend te zijn overgeslagen naar Australië. Ook daar werd onlangs meerdere malen melding gemaakt van ‘griezelclowns’.