nederland

Opfriscursus voor gebruikers scootmobiel

Door ANP - 14 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – De afgelopen vijf jaar is het aantal scootmobielgebruikers dat per jaar overlijdt als gevolg van een verkeersongeval verdubbeld. Bij driekwart van de ongevallen met scootmobielen zijn er geen andere weggebruikers betrokken. Veilig Verkeer Nederland heeft daarom in de opfriscursus een speciale module gemaakt waarmee scootmobielgebruikers hun kennis over het verkeer kunnen ophalen.

VVN roept overheden en leveranciers ook op om zich in te zetten voor de verkeersveiligheid van scootmobielgebruikers. ,,Als je voor het eerst in een scootmobiel aan het verkeer deelneemt, is dat enorm wennen”, zegt directeur Felix Cohen. ,,Je hebt telkens een andere verkeersrol, je mag op het voetpad maar ook op de rijbaan maar moet je dan wel aan de daar geldende verkeersregels houden. Scootmobielgebruikers zijn daar vaak onvoldoende op voorbereid.”