nederland

Politie houdt virtuele horrorclown aan

Door ANP - 21 oktober 2016

MAASSLUIS (ANP) – De politie heeft donderdagavond in Maassluis een man aangehouden die zich eerder in de week op social media heeft voorgedaan als zogenoemde ‘horrorclown’. Dit leidde tot onrust onder groepen jongeren in die plaats. De 44-jarige man zit vast voor opruiing, liet de politie vrijdag weten.

Woensdag zette de man een bericht op social media waarin hij schreef dat hij als clown zou verschijnen op het plein voor het station Maassluis West. Ruim honderd jongeren verzamelden zich daarop op het plein. De clown zelf liet zich niet zien. Tijdens het wachten gingen de jongeren met elkaar op de vuist en vernielden ze van alles op straat, zoals abri’s. Vervolgens verplaatsten de onruststokers zich naar plekken elders in de stad, waar ze uiteen werden gedreven door de politie. Agenten konden drie jongeren aanhouden voor overlastgevend gedrag.

De politie nam de zaak hoog op en wilde weten wie er achter de oproep zat. Na enige speurwerk kwamen ze de verdachte op het spoor en kon hij worden aangehouden.