nederland

Rijksmuseum brengt een ode aan de natuur

Door ANP - 04 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Met twee nieuwe tentoonstellingen brengt het Rijksmuseum in Amsterdam een ode aan de natuur. Voor het eerst is er een compleet overzicht te zien van de landschappen van Hercules Segers, een van de meest mysterieuze en experimentele kunstenaars uit de Gouden Eeuw. Tegelijkertijd opent er de expositie ‘Frans Post. Dieren in Brazilië’, waarin onder meer 34 pas ontdekte tekeningen worden getoond.

,,Vandaag viert de kunst de natuur”, zei museumdirecteur Taco Dibbits dinsdag bij de presentatie van de tentoonstellingen, die vanaf vrijdag in de Philipsvleugel zijn te zien. Segers was een grote inspiratiebron voor anderen, onder wie ook Rembrandt die acht schilderijen van hem had. Van Segers’ hand is onlangs eveneens nieuw werk ontdekt. Tot nu toe waren slechts twaalf schilderijen van hem bekend en onderzoek heeft hier zes doeken aan toegevoegd.