nederland

Roemeen bekent doodslaan Visser en Severein

Door ANP - 03 oktober 2016

MURCIA (ANP) – De Roemeen Valentin I. heeft de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in mei 2013 doodgeslagen. Dat heeft de 62-jarige verdachte maandagmiddag bekend tijdens de rechtszaak over de dubbele moord in de Spaanse stad Murcia, melden plaatselijke media.

In eerste instantie ontkende de Roemeen dat er sprake was van een vooropgezet plan. ,,Ik ben niet betaald om ze te vermoorden”, zei hij. ,,Het liep gewoon zo.” Even later trok hij dat in en gaf hij toe dat hij wél door hoofdverdachte Juan C. betaald was om het misdrijf te plegen. I., die een militaire opleiding heeft, zei dat hij eerst Visser doodde en daarna Severein. Hij deelde daarbij vuistslagen uit en gebruikte een vaas en een glazen asbak. Volgens de Roemeen zou Severein hem eerst geslagen hebben.