nederland

Rutte roept oppositie op verdrag te steunen

Door ANP - 28 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister-president Mark Rutte heeft vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie de oppositie opgeroepen alsnog een oplossing te steunen om het Oekraïneverdrag te kunnen redden. ,,Dit is groter dan Nederland alleen.”

Rutte zei dat hij er ,,ten diepste van overtuigd is dat er een grote fout wordt gemaakt als we dit proces laten ontsporen”. Het kabinet praat al langer met D66, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en SGP over een mogelijke oplossing. Hun steun is nodig om het verdrag door de Eerste Kamer te krijgen.

Hij denkt wel tot overeenstemming te kunnen komen in Brussel en met de regering van Oekraïne. Rutte is niet optimistisch dat het lukt om met de oppositie eruit te komen. Als er niets verandert, stuurt het kabinet maandag een brief naar de Kamer waarin wordt gemeld dat het verdrag niet wordt geratificeerd.