nederland

Siebelink leest Siebelink voor aan senioren

Door ANP - 07 oktober 2016

ZWOLLE (ANP) – De Leescoalitie, een samenwerkingsverband van leesbevorderende organisaties, houdt vrijdag wegens de Nationale Ouderendag voor de vierde keer een Nationale Voorleeslunch voor senioren. Jan Siebelink schreef er speciaal een verhaal voor, ‘Dons’, en leest dat zelf voor aan ouderen in Zwolle.

Op zo’n honderd plekken (bibliotheken, zorginstellingen) wordt voorgelezen, onder meer ook in Nieuw-Vennep door Gerard Joling, die zich op tv met zijn collega Gordon al meerdere keren voor senioren heeft ingezet. Ook burgemeesters en wethouders doen mee.

De initiatiefnemers denken dat het voorlezen een aanleiding kan zijn voor mensen om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Het zou daarom goed zijn in de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen.

‘Dons’ gaat over een oude heer in een zorginstelling die terugdenkt aan het kuikentje Dons dat hij als kind had.