nederland

Strijd lijsttrekkerschap PvdA losgebarsten

Door ANP - 13 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – De strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA lijkt donderdag te zijn losgebarsten. Eerst meldde zich Tweede Kamerlid Jacques Monasch zich als kandidaat en later op de middag meldde de NOS dat vicepremier Lodewijk Asscher zijn kandidatuur maandag bekend gaat maken.

Huidig partijleider Diederik Samsom kondigde eind vorige maand al aan de Partij van de Arbeid opnieuw te willen gaan leiden bij de verkiezingen die voor 15 maart staan gepland. Mogelijk stelt ook Paul Tang, leider van de partij in het Europees Parlement, zich nog kandidaat.

De NOS baseert zich op anonieme bronnen in Den Haag. Rond het Binnenhof wordt de aankondiging van Asscher al lang verwacht. Kringen rond Asscher bevestigden de kandidatuur donderdag niet. Zij wezen er maar weer eens op dat Asscher tot 24 oktober de tijd heeft om zich kandidaat te stellen.