nederland

Tot 3,5 jaar cel voor busoverval Almere

Door ANP - 05 oktober 2016

LELYSTAD (ANP) – Twee mannen uit Almere zijn veroordeeld tot 3,5 en twee jaar voor een gewapende overval die ze in juni pleegden op een Connexxion-bus in hun woonplaats. De overval was een van de dieptepunten in de reeks incidenten dit jaar met Connexxion-bussen in Almere.

Hoofdverdachte Wesley W. (23) kreeg 3,5 jaar van de rechtbank in Lelystad opgelegd. Medeverdachte Roy O. (30) twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk.

In april staakten chauffeurs om zo meer veiligheid in hun bussen af te dwingen. Toen kort na de overval bussen met stenen werden bekogeld, schrapte Connexxion tijdelijk zelfs enkele lijnen in de Kruidenwijk in Almere.

De aanklager eiste eerder tegen de zwijgende W. drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast wilde het OM dat hij ruim 120 dagen aan oude voorwaardelijke straffen uitzit. Tegen medeverdachte Roy O. (30) werd 2,5 jaar gevangenisstraf gevorderd, waarvan zes maanden voorwaardelijk.