nederland

Turkse organisaties voelen zich niet gehoord

Door ANP - 10 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – De stoelen voor de Turkse organisaties die maandag in gesprek gingen met de Tweede Kamer voelden als een beklaagdenbankje, klaagde de een na de ander. De Kamercommissie Sociale Zaken voelde de Turkse Nederlanders dan ook stevig aan de tand over de spanningen binnen de Turkse gemeenschap. Maar de Kamerleden moesten zelf ook incasseren. De aandacht uit Den Haag zou veel te laat komen.

De Kamer wilde de organisaties horen uit ongerustheid over de nasleep van de mislukte staatsgreep in Turkije van afgelopen zomer. De jacht op veronderstelde coupplegers en hun medestanders dreigde over te slaan naar Nederland. De spanningen legden volgens sommige Kamerleden bloot dat veel Nederturken nog te veel te maken hebben met ‘de lange arm van Ankara’ en nog altijd op Turkije zijn gericht.

Geen wonder dat Turkse Nederlanders in Ankara aankloppen als ze in Den Haag geen gehoor krijgen, stelden meerdere genodigden.