nederland

Twee Nederlanders vast om ontvoering peuter

Door ANP - 19 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Opnieuw zijn twee personen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van de tweejarige Insiya Hemani uit Amsterdam. Een verdachte werd dinsdagochtend ingerekend in Nederland, de andere in Duitsland. Beiden hebben de Nederlandse nationaliteit.

Het vermoeden bestaat dat de peuter in Duitsland is. Daar werd dinsdag een woning doorzocht, maar het meisje is daar niet aangetroffen. Insiya werd op 29 september met geweld meegenomen uit een woning in Amsterdam, mogelijk in opdracht van haar vader. De ontvoering leidde tot een AMBER Alert.

De verdachten zitten in volledige beperking, wat inhoudt dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Twee andere mannen, van 47 en 52 jaar, zaten al vast op verdenking van betrokkenheid. Eén werd direct aangehouden nadat buurtbewoners hem tijdens de ontvoering wisten te overmeesteren, een dag later meldde de tweede verdachte zich bij de politie.