nederland

Twee verdachten zaak Visser/Severein schuldig

Door ANP - 27 oktober 2016

MURCIA (ANP) – De 39-jarige Spanjaard Juan C. en de Roemeen Valentin I. (62) zijn schuldig verklaard aan de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein in mei 2013. De jury achtte bewezen dat het tweetal direct de hand had in de dood van de volleybalster en haar partner. Een tweede Roemeen, Constantin S. (50) is niet schuldig bevonden aan moord. Dat blijkt uit de donderdag bekendgemaakte conclusie van de volksjury bij het Provinciale Hof in Murcia (Zuidoost-Spanje).

De voorzitter van de rechtbank, rechter Enrique Domínguez, gaat de komende dagen het vonnis opstellen met de strafmaat.

Volgens de jury was Juan C. het brein achter de dubbele moord. Juan C. was financieel manager bij de volleybalclub CAV Murcia waarbij Visser van 2009 tot 2011 speelde. Hij had een zakelijk geschil met het Nederlandse stel.