nederland

Uitspraak moordzaak Visser/Severein verwacht

Door ANP - 27 oktober 2016

MURCIA (ANP) – De 39-jarige Spanjaard Juan C. en de Roemenen Valentin I. (62) en Constantin S. (50) zijn schuldig aan de gruwelijke moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in mei 2013. Dat is de conclusie van de volksjury bij het Provinciale Hof in Murcia (Zuidoost-Spanje).

De jury-uitspraak is donderdagavond bekendgemaakt. De voorzitter van de rechtbank, rechter Enrique Domínguez, gaat de komende dagen het vonnis opstellen met de strafmaat.

Volgens de jury was Juan C. het brein achter de dubbele moord. De juryleden achtten bewezen dat C. de twee Roemenen had ingehuurd om de moorden uit te voeren. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de drie veroordeelden ieder een celstraf van 50 jaar opgelegd. Dat is ook de eis van het Openbaar Ministerie.

Juan C. was financieel manager bij de volleybalclub CAV Murcia waarbij Visser van 2009 tot 2011 speelde. Hij had een zakelijk geschil met het Nederlandse stel.