nederland

Uitspraak verwacht in zaak Visser/Severein

Door ANP - 26 oktober 2016

MURCIA (ANP) – De rechtszaak over de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in Murcia (Zuidoost-Spanje) nadert de ontknoping. De jury, die bestaat uit negen burgers uit de provincie Murcia, beraadt in absolute afzondering. Dat kan enkele uren tot enkele dagen duren. Bronnen bij justitie verwachten dat de jury tussen woensdag en vrijdag uitspraak zal doen.

Visser en Severein zijn in mei 2013 om het leven gekomen door verwondingen aan het gezicht en het hoofd. De Nederlanders zijn met grote kracht geslagen met een zwaar stomp voorwerp. Deskundigen hebben geen tekenen van verzet gevonden. Daaruit concluderen zij dat de slachtoffers zich niet konden verdedigen, omdat zij vastgehouden of van achteren aangevallen werden.

De aanklager heeft 50 jaar celstraf geëist tegen de drie hoofdverdachten Juan C., Valentin I. en Constantin S. De Spanjaard Juan C. heeft voor de rechtbank bekend dat hij het misdrijf heeft beraamd en dat hij de Roemenen I. en S. daarvoor heeft ingehuurd. Het motief was een zakelijk geschil met de twee Nederlanders. De Roemeense verdachte I. heeft ook bekend