nederland

‘Verplichte anticonceptie incapabele ouders’

Door ANP - 01 oktober 2016

ROTTERDAM (ANP) – De Rotterdamse CDA-wethouder Hugo de Jonge (jeugd, onderwijs en zorg) wil een discussie op gang brengen over (tijdelijke) verplichte anticonceptie voor vrouwen die niet in staat zijn tot verantwoord ouderschap. Het gaat om vrouwen die bijvoorbeeld verslaafd zijn of psychische problemen hebben.

Verplichte geboortebeperking is nu niet mogelijk. De Jonge wil erop aansturen dat die wettelijke mogelijkheid er wel komt. In Rotterdam zouden volgens zijn woordvoerder tien à twintig ouders voor verplichte anticonceptie in aanmerking komen.

In Rotterdam begint deze maand een preventieprogramma, waarbij rond de 160 ‘kwetsbare’ vrouwen vrijwillig anticonceptie gaan gebruiken en intensief worden begeleid.