nederland

Vier jaar cel voor brandbommen tegen moskee

Door ANP - 27 oktober 2016

ENSCHEDE (ANP) – Vijf mannen uit Enschede zijn veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor het gooien van molotovcocktails naar een moskee in Enschede. De rechtbank Overijssel bestempelde dit als een terroristische daad. Zij wilden namelijk met geweld de gemeente Enschede en de moslimgemeenschap angst aanjagen om ervoor te zorgen dat er geen asielzoekerscentrum zou komen in die stad, aldus de rechtbank donderdag.

Op zaterdagavond 27 februari van dit jaar gooiden de mannen (tussen de 24 en 36 jaar) twee molotovcocktails tegen de muur van een moskee in Enschede, waar op dat moment vooral moeders met kinderen waren. Enkele aanwezigen doofden de brandende molotovcocktails. Diverse getuigen hebben de mannen gezien.