nederland

‘Volgend kabinet sowieso met VVD, CDA en D66’

Door ANP - 23 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Een volgend kabinet zal in ieder geval bestaan uit de VVD, het CDA en D66. Dat zegt opiniepeiler Maurice de Hond. Hij heeft onderzocht welke partijen Nederlandse kiezers graag in een volgend kabinet willen zien. Volgens zijn onderzoeksmethode maakt alleen het CDA positieve gevoelens los. D66 en VVD scoren licht negatief, maar toch nog ruim boven de overige partijen. Het minst graag ziet de kiezer de PVV, 50PLUS, Partij voor de Dieren en de SGP in een volgende regering.

De vraag wie de volgende premier zou moeten worden, levert geen enkel positief antwoord op. Mark Rutte (VVD) scoort nog het minst slecht, gevolgd door Alexander Pechtold (D66) en Sybrand Buma (CDA). Geert Wilders (PVV) en Diederik Samsom (PvdA) scoren het laagst.