nederland

Werk aan Merwedebrug maandag hervat

Door ANP - 28 oktober 2016

GORINCHEM (ANP) – Het aanbrengen van steigers bij de Merwedebrug in de A27 wordt maandag hervat. Dat werk aan de brug, die verstevigd moet worden na de vondst van haarscheurtjes in de draagconstructie, kwam dinsdag stil te liggen nadat vijf steigerbouwers onwel waren geworden.

Onderzoek naar de herkomst van de klachten heeft geen oorzaak aan het licht gebracht, meldde Rijkswaterstaat vrijdag. Er worden nog extra metingen gedaan naar de uitstoot van uitlaatgassen.

Eerder werd al vastgesteld dat verf die is gebruikt bij de conservering van de kokers van de brug onder meer chroom 6 bevat. De steigerbouwers hebben volgens Rijkswaterstaat echter niet aan de verflagen gewerkt. Als daar wel aan gewerkt moet worden, zullen persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt.