nederland

Zes kanshebbers op NS Publieksprijs

Door ANP - 26 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – ‘As in tas’ van Jelle Brandt Corstius, ‘De Amerikaanse prinses’ van Annejet van der Zijl, ‘De verwarde cavia’ van Paulien Cornelisse, ‘Gij nu’ van Griet Op de Beeck, ‘Neem een geit’ van Claudia de Breij en ‘Pogingen iets van het leven te maken’ van Hendrik Groen zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016.

Dat heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) laten weten. Tot en met woensdag 23 november kan het publiek stemmen op één van deze boeken of zelf nog een andere, oorspronkelijk Nederlandse favoriet aandragen.

Dat wordt niet alles bepalend. Er is een ‘kernjury’ geïnstalleerd. De stemmen van de kernjury, bestaande uit 275 jaarlijks wisselende leden, en die van het algemene publiek bepalen samen welk boek met de NS Publieksprijs 2016 wordt bekroond, een sculptuur van Jeroen Henneman en een geldbedrag van 7500 euro.

Vorig jaar stemden 74.000 mensen.