nederland

A15 afgesloten na dodelijk ongeval

Door ANP - 01 november 2016

HARDINXVELD (ANP) – De A15 is dinsdagdagochtend geheel afgesloten geweest in beide richtingen, na een ongeval waarbij de chauffeur van een vrachtwagen is omgekomen. Het ongeluk gebeurde tussen Dordrecht en Gorinchem, ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Volgens de politie reed de vrachtwagen bij wegwerkzaamheden tegen een groot waarschuwingsbord, waarna de truck in brand vloog.

Een passagier kon op tijd uit de vrachtauto gehaald worden. Hij maakt het naar omstandigheden goed. De chauffeur van de vrachtwagen is bij het ongeluk overleden.

De brandweer heeft de brandende vrachtwagen geblust. Deze wordt nog geborgen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Volgens Rijkswaterstaat is de weg in westelijke richting, van Gorinchem richting Rotterdam, weer vrij. De weg is in oostelijke richting nog altijd dicht en Rijkswaterstaat verwacht dat dit nog zeker tot 08.00 uur gaat duren. Vanwege de afsluiting van de Merwedebrug zijn twee aparte omleidingsroutes ingesteld. Het autoverkeer wordt vanaf de A16 omgeleid via de A59 en de A27. Vrachtverkeer wordt vanaf de A16 omgeleid via Rotterdam, de A20 en de A12 of via de A59 richting Den Bosch. Er moet rekening worden gehouden met extra drukte op de omleidingsroutes. De eerste files beginnen volgens Rijkswaterstaat al te ontstaan.