nederland

ACP wil onderzoek beïnvloeding COR

Door ANP - 01 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Politievakbond ACP wil opheldering over de invloed die het fêteren van de Centrale Ondernemingsraad mogelijk heeft gehad op de besluitvorming rond de inrichting van de Nationale Politie.

Voorzitter Gerrit van de Kamp vindt het merkwaardig dat bij de vorming van de Nationale Politie het medezeggenschapsorgaan de lijn van korpschef Gerard Bouman en de toenmalige minister Ivo Opstelten steeds volgde, terwijl de vakbonden het daarmee niet eens waren. ,,Het gaat ons om de zuiverheid van de besluitvorming”, aldus Van de Kamp. ,,Wij roepen al jaren dat het bij de politie niet werkt.”

Hij reageert op het falend toezicht op de bestedingen van de COR. Die noemt de ACP-voorzitter onaanvaardbaar.

Op de vraag of voormalig korpschef Gerard Bouman kan aanblijven als adviseur, wil hij niet ingaan. ,,Wij willen onze energie steken in de toekomst van de politie.”