nederland

Barneveld woedend op verkeersminister Schultz

Door ANP - 24 november 2016

BARNEVELD (ANP) – Barneveld en de omliggende regio FoodValley zijn woedend op minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur. De minister antwoordde maandag op Kamervragen dat de regio ,,geen bereidheid heeft getoond” mee te betalen aan de aanpak van het fileknelpunt A1/A30. In werkelijkheid zijn daarvoor echter al miljoenen toegezegd door gemeente, regio en de provincie Gelderland. Dat staat in een brandbrief die de bestuurders vrijdag hebben verstuurd aan de vaste Kamercommissie Infrastructuur & Milieu.

,,De constatering van de minister staat haaks op de werkelijkheid. We betreuren het beeld dat wordt geschetst in hoge mate”, staat in de brief.

De aansluiting van de snelweg A30 op de snelweg A1 behoort volgens de ANWB tot de top vijf van fileknelpunten in Nederland. De verkeersproblemen daar zorgen voor een jaarlijkse economische schade van 10 miljoen euro.