nederland

‘Bed-bad-brood gestrand door gebrek steun VVD’

21 november 2016

HILVERSUM (ANP) – Het akkoord over de bed-bad-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers is vermoedelijk gesneuveld omdat staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) er onvoldoende steun binnen zijn eigen partij VVD voor kreeg. Dat zei Jos Wienen, voorzitter van de Asiel- en Integratiecommissie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) maandagavond tegen EO-radioprogramma Dit is de Dag.

Volgens Wienen waren de onderhandelingen over de regeling in het weekeinde zo goed als rond. De staatssecretaris wilde volgens hem zelfs instemmen met het openhouden van de eigen nachtopvang die de steden aan uitgeprocedeerde asielzoekers bieden. Eerder werd de steden juist gevraagd af te zien van die opvang in ruil voor een ,,sobere” opvang op acht plaatsen. ,,Dat is het allerergste nog”, aldus Wienen. Hij zei daarmee akkoord te zijn, zolang het niet in het akkoord werd vastgelegd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.