nederland

Berging trein Winsum op schema

Door ANP - 19 november 2016

WINSUM (ANP) – De berging van de trein die vrijdagmiddag in Winsum ontspoorde na een aanrijding verloopt volgens verwachting. De treinstellen worden zaterdag van het zwaar beschadigde spoor gehaald, op diepladers gehesen en afgevoerd.

De trein van Arriva botste vrijdag op een tankwagen met melk. Door het ongeluk raakten veel inzittenden gewond. Drie passagiers zijn er ernstig aan toe. De chauffeur van de tankwagen werd aangehouden.

ProRail verwacht dat de treindelen aan het eind van zaterdagmiddag zijn opgeruimd. Vervolgens kan de tankwagen weggehaald worden en met het herstel van het spoor worden begonnen. Het werk gaat het hele weekeinde duren en volgens de huidige prognose rijden er maandagochtend weer treinen tussen Groningen en Roodeschool, kondigde een woordvoerster aan. Arriva zet dit weekeinde bussen in om reizigers te vervoeren.