nederland

Boer: eerst excuses en dan praten over Winsum

Door ANP - 22 november 2016

WINSUM (ANP) – Melkveehouder Willem Stavenga is nog steeds boos op de gemeente Winsum en ProRail. Hij vindt dat hij ten onrechte de schuld krijgt van het treinongeluk omdat hij zou dwarsliggen om zijn grond beschikbaar te stellen voor een veilige spoorwegovergang.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maakte dinsdag bekend dat alle betrokken partijen samen om de tafel gaan zitten voor een oplossing. Stavenga zegt dat hij nog niet benaderd.

Volgens Stavenga hebben juist ProRail en de gemeente het proces vertraagd. ,,Ik ben ten onrechte neergezet als een op geld beluste boer”, zegt hij. ,,Ik heb burgemeester Michels en de directeur van ProRail laten weten dat ik eerst een publiek excuus wil hebben. Dan stel ik me ook weer constructief op om een oplossing te zoeken. Zoals we altijd gedaan hebben.”