nederland

Bussemaker belooft overleg over numerus fixus

Door ANP - 04 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Jet Bussemaker van Onderwijs gaat overleggen met de technische universiteiten over manieren om een studentenstop voor sommige opleidingen te voorkomen. Extra geld mogen de universiteiten echter niet verwachten, waarschuwde ze.

De technische universiteiten kondigden onlangs aan voor meer opleidingen dan voorheen een numerus fixus in te moeten stellen. CDA en VVD noemden dat onbestaanbaar, omdat parlement en kabinet juist al jaren proberen meer studenten te trekken voor betaopleidingen.

Bussemaker legde donderdag bij de behandeling van de onderwijsbegroting uit dat het wel meeviel met de studentenstops, waarop de Kamer antwoordde dat het dan ook eenvoudig opgelost moest kunnen worden. De minister beloofde daarvoor haar best te doen.