nederland

Dijkhoff: volgend jaar reactie adoptie

Door ANP - 02 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) hoopt begin volgend jaar met een inhoudelijke reactie te komen op het advies dat Nederland moet stoppen met de adoptie van kinderen uit het buitenland. Hij gaat het advies eerst goed bekijken.

De staatssecretaris laat weten dat niet hij, maar de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) zichzelf de fundamentele vraag heeft gesteld hoe de adoptiekinderen het beste beschermd kunnen worden.

Dijkhoff had om advies gevraagd omdat er steeds minder kinderen ter adoptie worden aangeboden en er ook steeds minder nieuwe adoptieouders zijn. Het adviesbureau AEF was ingeschakeld om verschillende toekomstscenario’s voor interlandelijke adoptie te ontwikkelen. De RSJ werd gevraagd om daarop advies uit te brengen.