nederland

Dijksma klaar met taxi-ronselaars op Schiphol

Door ANP - 03 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) wil dat er snel een einde komt aan het ronselen van klanten door taxichauffeurs op Schiphol. ,,Ik ben er wel klaar mee”, zei ze donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en het ministerie hebben de handen ineengeslagen om het probleem aan te pakken. Dijksma heeft de gemeente juridische steun aangebonden om het probleem op ,,zeer korte termijn” op te lossen. Er wordt gekeken om de gemeentelijke verordening aan te passen om de ronselaars aan te pakken. Ook gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport intensiever controleren en worden met de marechaussee afspraken gemaakt.

Donderdag was er al een eerste veegactie tegen de ronselaars, aldus de bewindsvrouw. Daarbij was ook de marechaussee betrokken.