nederland

‘Dode in kanaal is vrijwel zeker kickbokser’

Door ANP - 24 november 2016

OIRSCHOT (ANP) – Het lichaam dat donderdagmiddag is gevonden in het Wilhelminakanaal in Oirschot is vrijwel zeker van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. De Bladelse sportschool Training Unit, waar Bonte trainde, schreef donderdagavond op de Facebookpagina: ,,Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc betreft. De lessen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen.”

De politie meldt dat de identificatie van het lichaam nog moet nog plaatsvinden. Zaterdag staat de sectie op het lichaam van de man gepland.

Donderdag rond 15.00 uur werd het lichaam van een man in het kanaal ontdekt. Waardoor hij is overleden en hoe hij in het kanaal terecht is gekomen is nog onduidelijk.

Drie weken geleden

De Bonte (26) verdween bijna drie weken geleden. Hij was op een feestje van zijn sportschool en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar. Hij kwam nooit aan. Zijn auto werd leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best.

Een eerdere zoekactie, bij een gemaal in Best, leverde niets op.