nederland

Drie jaar en tbs voor verkrachten tiener Lisa

Door ANP - 07 november 2016

DORDRECHT (ANP) – De 42-jarige Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn is maandag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor onder meer het weglokken en verkrachten van de tiener Lisa.

De rechtbank in Dordrecht acht bewezen dat hij het meisje vorig jaar zomer heeft meegelokt van een camping in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met haar familie verbleef. Na een paar dagen werd ze gevonden in een bus in Koudekerk aan den Rijn.

De zaak van de destijds dertienjarige Lisa was vorig jaar volop in het nieuws. Ze had toen al enige tijd contact met D. en ze hadden elkaar meerdere keren ontmoet. Hij lokte haar naar zijn huis in Koudekerk aan den Rijn. De man, vader van twee kinderen, maakte via de chat vaker contact met minderjarige meisjes en deed zich voor als een veertienjarige jongen. Hij wist meerdere meisjes zover te krijgen dat ze hem naaktfoto’s stuurden.