nederland

Eisen tot acht jaar in drugszaak Satudarah

Door ANP - 28 november 2016

BREDA (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in de rechtbank in Breda tot acht jaar cel geëist in een grote zaak tegen een vermeende drugsbende met Satudarah-president Angelo M. aan het hoofd. Vicepresident Björn E. van het Tilburgse chapter zou de laborant zijn die de drugs maakte.

Tegen E. klonk de hoogste eis. President wereldwijd van de motorclub, Angelo M., zou vijf jaar achter de tralies moeten. Xanterra M., broer van Angelo en ook president van de club, hoorde één jaar tegen zich eisen voor witwassen.

In totaal hoorden veertien verdachten de eis tegen hen. Een aantal is lid van Satudarah. Tegen één verdachte eiste justitie vrijspraak. De belangrijkste verdenkingen zijn de productie van en handel in harddrugs, wapenbezit en witwassen.