nederland

Falend toezicht op uitgaven COR politie

Door ANP - 01 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Uit onderzoek naar de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie komt naar voren dat grote delen van het budget onrechtmatig en ondoelmatig zijn besteed en dat aanzienlijke geldbedragen zijn verspild. Ook ontbrak een goed toezicht, blijkt verder uit het oriënterend onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van het Politiedienstencentrum.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) moet beoordelen of voormalig korpschef Gerard Bouman kan aanblijven als adviseur van de Nationale Politie, zei zijn opvolger Erik Akerboom dinsdagmiddag tijdens een toelichting op het onderzoek.

Akerboom presenteerde daarin een onthutsend beeld van de medezeggenschapsraad van de Nationale Politie. Veel van het budget van 1,6 miljoen euro ging op aan diners, feesten, partijen, overnachtingen met champagneontbijt en inhuur van onder anderen imagocoaches.