nederland

Foto’s relschoppers duels Graafschap openbaar

Door ANP - 01 november 2016

DOETINCHEM (ANP) – De politie gaat vanaf woensdag foto’s publiceren van mannen die betrokken waren bij rellen in Doetinchem na twee wedstrijden van De Graafschap eerder dit jaar. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Het gaat om de wedstrijd tegen Ajax van 8 mei en tegen Go Ahead Eagles op 22 mei. Na het duel met Ajax werden politiemensen bekogeld met stoeptegels en vernielingen aangericht. Na het treffen met Go Ahead liepen supporters van De Graafschap het veld op en werden spelers en stewards belaagd.

De politie publiceert woensdag eerst 27 foto’s van relschoppers van wie het gezicht geblurd is. Ze krijgen nog één kans zich te melden. Van degenen die dat niet doen, wordt de foto een week later wel herkenbaar gepubliceerd.