nederland

Helft relschoppers Doetinchem meldt zich

Door ANP - 08 november 2016

DOETINCHEM (ANP) – Van de 27 relschoppers die worden gezocht na twee thuiswedstrijden van De Graafschap, hebben zich er afgelopen week veertien gemeld. De politie had van alle verdachten de gezichten ‘geblurd’ op internet gezet met het verzoek zich op het bureau te melden. Woensdag worden de gezichten van de dertien verdachten die zich dan nog niet hebben gemeld, herkenbaar in beeld gebracht.

De mannen worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging in en rond Doetinchem.

Van de mensen die zich hebben gemeld, worden er negen verdacht van betrokkenheid bij ongeregeldheden op 22 mei tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Vijf zouden zich hebben misdragen bij rellen op 8 mei toen De Graafschap tegen Ajax speelde.