nederland

Jaren cel voor leiders wietbende

Door ANP - 22 november 2016

BREDA (ANP) – Leiders van een West-Brabantse wietbende hebben dinsdag van de rechtbank in Breda vier en drie jaar cel gekregen. Miloud B. en Mehmet C. maakten zich schuldig aan het telen, verkopen en vervoeren van grote hoeveelheden wiet in Nederland en naar België en Frankrijk.

Een derde man die deel uitmaakte van de criminele organisatie kreeg tien maanden. De andere verdachten werkten alleen voor de organisatie en kregen straffen van zestig uur taakstraf tot in totaal drie maanden cel.

De politie kwam de bende op het spoor na een liquidatie in Huijbergen in februari 2012. De huurmoordenaars kregen eerder dit jaar tot achttien jaar cel.

Justitie wil volgend jaar nog 5 miljoen euro criminele winst bij de leiders plukken.